За Ротаракт

Ротаракт е хуманитарна организация за младежи над 18 годишна възраст, официален партньор на Ротари Интернешънъл.

Ротаракт в България се състои от 30 клуба в 19 града, с повече от 350 члена и е част от глобалното усилие да се постигне мир и международно разбирателство. Този опит започва на местно ниво, но в същото време не съществуват граници за неговото разпространение.

Всеки Ротаракт клуб е създаден в служба на обществото и е член на Ротари Интернешънъл (световната асоциация, включваща в себе си повече от 35 000 Ротари клуба и близо 11 000 Ротаракт клуба).

Целта на Ротаракт е да даде възможност на младежи да разширят знанията и уменията си, необходими и в личен план, за да се обърнат към материалните и социалните нужди на своето общество, както и да спомогне за осъществяването на по-добри контакти между хората по света чрез една мрежа, изградена на основата на приятелство и служба на обществото.

Всеки Ротаракт клуб провежда периодични срещи (обикновено веднъж седмично), които протичат при разнообразна програма – членовете дискутират актуални социални проблеми и идеи за проекти; обсъждат организацията на междуклубни мероприятия, изнасят се лекции от специалисти в различни области на социалния и професионалния живот.

Научете повече Влез си в профила | Регистрация