Зимна Ротаракт европейска среща - Торино 2022


Скъпи приятели, 


Щастливи сме да споделим няколко хубави новини от REM Торино 2022г.! 

От 27 до 30 януари част от нашето представителство беше на зимната Ротаракт европейска среща. Традиционно на нея всяка година се избира следващия президент на E.R.I.C и следващия домакин за REM. 


През 2023г. ще гостуваме в белгийския град Гент, а prе-REM и post-REM ще се проведат съответно в Утрехт и Люксембург. Последвайте страницата на нашите белгийски приятели, за да научавате актуална информация за събитието: https://www.facebook.com/remgent2023/ 


Другата важна новина е, че от 1 юли 2022г. Каарлис Банкович (CR на Латвия), ще бъде следващия президент на Европейския Ротаракт информационен център (E.R.I.C.). Пожелаваме му успех! 


Срещата в Торино беше изпълнена с емоции. Още първата вечер домакините посрещнаха с приятелска среща в местно заведение. Извън официалната част програмата включваше разходка с гид на торинските забележителности, следобедна кралска закуска и посещение в някои от десетките музеи в града.


В семинарната част чухме впечатляващи лекции в сферата на енергетиката и в сферата на ракетостроенето. В града домакин са построени някои от технологиите за излитане в Космоса и изследване на космически обекти. За пръв път се проведе и уъркшоп по програмиране, организиран от IT комитета на ERIC.


Най-веселата част е винаги Country boot или срещата на културите. Присъстващите представители на държавите предлагат различни изкушения от кулинарията, сувенири, музика, аромати и малки подаръци от своята страна. Българският щанд и този път зарадва международните ни приятели с любими български колбаси, традиционни питиета, ароматни сувенири и разбира се - добро настроение. 


Домакините бяха организирали изключително преживяване за всички - гала вечеря в един от торинските музеи. Сградата впечатли с архитектурни решения от XIX век, разкошни интериорни добавки и ренесансово усещане.


По време на събитието бяха събирани средства за подпомагане на местната болница.


Следващата ни голяма среща ще бъде на Европейската конвенция (EuCo) в Рига в края май. Споделяме с вас каналите, откъдето може да черпите информация за налични пакети, дати, цени и новости покрай събитието:

Facebook: https://www.facebook.com/EUCORiga2022

Instagram: https://www.instagram.com/eucoriga/

YouTube: https://www.youtube.com/c/EUCORiga2022 

Website: https://eucoriga2022.com/ 


Предстоящи събития:

  • MDIOs Environmental Talks vol.3 - Следващото онлайн събитие, свързано с опазване на околната среда, организирано от ERIC, Rotaract Mediterranean и Rotaract Oceania ще се проведе на 19.02.2022. Следете каналите на Ротаракт България за подробности.

  • Rotaract Peace Conference - Първото по рода си събитие на ERIC в колаборация с Rotaract Mediterranean, което ще се проведе на 11-13 март в Сараево, Босна и Херцеговина. Регистрацията ще бъде отворена следващата седмица, а подробности очаквайте тук - https://www.facebook.com/events/1751410458397025


Вероника Боцова - Marketing Officer of ERIC 2021/2022;

Борислава Динева - Дистриктен Ротаракт Представител 2021/2022;

Анна Рахова - Интеракт клуб Банско-РазлогБлагодаря ви, приятели! 


Мариела Николова,

Комитет по международна служба 2021/2022

Влез си в профила | Регистрация