Webinar "Кариерата като танц"


На 12.12.2020г. се проведе Webinar на тема : „Кариерата като танц“, организиран от Комитета по „Професионално развитие“ на Ротаракт България в Дистрикт 2482.

Онлайн събитието беше изключително успешно, както и изключително полезно за всички присъстващи.  В продължение на няколко часа успяхме да се срещнем с цели седем лектори, които освен да предадат своите знания и формули за успех, даваха персонално съвети за кариерно развитие на участниците включващи се в дискусиите.

 Уебинара стартира с екстравагантната първа лекторка, която е и част от Комитета по „Професионално развитие“ –Надежда Червенкова! Тя разказа за пътя, който е извървяла за да сбъдне своята мечта в сферата на модния бизнес.  Темата на нейната презентация беше “Надеждата няма да се научи да готви, докато ти не ѝ дадеш рецептата”!

 Веднага след нея поехме към  “Кариерна промяна - мисията не/възможна” с лектор Теодор Димитров. Зад гърба си има три стартирани бизнеса, а към момента дългосрочната му цел е да създаде собствена технологична компания. Теодор сподели и много ценни неща относно , как да сменим кариерата си и какви са ползите и минусите поемайки по този път!

След него, беше ред  и за втората прекрасна дама – Дани Бангова, която смая всички ни с това как се прави бюджет на община, какво е общото между частния и публичния сектор. Самата Дани е Главен Финансит на Община Стамболийски, както и щастлива майка. Темата на презентацията, която тя представи бе:  Бизнес бюджетиране!

Рекламист и предприемач по призвание, желание и образование. Над  7 години опит в сферата. Това е кратко описание на Христомир Витанов – Мъро!  Самият той е основател на агенция за дигитална комуникация, която развива изключително успешно, партнира си с технологични компании и автомобилни брандове. Проповядва анти 09-18 работно време, работи се докато се направи! Точно зради беше избрал и най-подходящата тема за своята презентация: “Зор. Каша. Успех”!

“Как, д'е¶∆  М@^^√4!∆™ му, да ни чуят?” бе темата на Християн Стоилков, който е основател на Presentation Leader, компания фокусирана изцяло върху изграждането на впечатляващи и ангажиращи презентации за нейните клиенти. Преди да стартира собствения си бизнес, Християн има изнесени стотици на брой тренинги и презентации за компании от телеком индустрията!

След това поехме към лектор номер 4, който е архитект по образование, предприемач по призвание и домашен готвач по професия.  Като една личност развиваща се в толкова много сфери, опредлено темата на презентацията му пасваше перфектно: Стъпка в страни - стъпка напред! Атанас е също така и основател на компанията Biomyc, която създава екосъобразни биоразградими продукти от мицел на гъба!

Финален акорд на семинара даде Николай Колев с темата  - “За баладата към киното, книгите и класната стая”! Когато е на 25 години той издава разказите си, които е написал, на 28 издава първия си роман и паралелно с това работи, като учител. По призвание и душа е кино сценарист и писател, а най-известните му творения с които е разпознаваем са : сценариите на филмите “XI а” и “XII а”, както и на късометражния “Призрак”, както и романите “Последното завоевание” и “Царят на животните”, също и на сборника с разкази “Картини от вековете”!

След тази пъстра багра от професионалисти, които бяха гости на семинара в събота, можем само да благодарим на тях и на Вас, че станахте част от магията на „Кариерата като танц“!


Влез си в профила | Регистрация