ВИКТОРИНА „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“ ИЗПИТА УЧЕНИЦИ ОТ БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА В ЧУЖБИНА И УЧЕНИЦИ ОТ ПЛОВДИВ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА


Онлайн викторина на тема „Аз съм Българче“ изпита знанията на ученици от пловдивски училища и възпитаници на български училища в чужбина през изминалата седмица. Викторината се провежда за втора поредна година. В тазгодишното издание се включиха общо 4 отбора от Първо българско неделно училище „Родина“ гр. Малага, Испания, Българско училище „Родна стряха“ Кипър, ученици от пловдивски училища и младежката организация Интеракт Пловдив.  Победители с пълен брой точки са учениците от училището в град Малага, Испания, които се включват за втори път във викторината.

„Под названието "Аз съм Българче", проектът има както образователна цел, така и духовна - съхранение на българската култура, защото всеки от един от нас носи българското в себе си, независимо в коя точка на света се намира. За нас е изключително важно да запазим българския дух в сърцата на българските деца в чужбина и смятаме, че викторина от този тип ще съхрани българското им самосъзнание и ще ги мотивира да бъдат все по-любопитни за културата и историята на родината им.“, коментират организаторите от трите пловдивски ротаракт клуба Пловдив, Пловдив Филипопол, Пловдив-Пълдин, както и Ротаракт София Витоша-Изгрев.

След викторината ръководствата на училищата, както и учениците успяха да споделят своите впечатления от проекта, както и от желанието да се включват и в бъдеще във викторината. Всички участници ще бъдат възнаградени с грамоти за участие, а благодарение на партньорите от Издателство Клет България всички участници ще получат и учебни помагала, с които да си подпомогнат учебния процес.

Влез си в профила | Регистрация