"Шанс за равен старт" организиран от Ротаракт Велико Търново


Младежите от Ротаракт Велико Търново организираха кампанията ''Шанс за равен старт'', която цели да подпомогне ученици от семейства в нужда да започнат първия учебен ден наравно със съучениците си, като им осигури пособия, необходими през учебната година.


Кампанията се реализира на две нива. От една страна през месец Август бяха организирани благотворителни събития - театрална постановка "Женска царство", Quiz турнир, концерт на "4етно" и "Идепея", спортни тренировки и щанд за ръчно направени бижута. От друга страна - в периода от 20.08. до 03.09. в 7 книжарници във Велико Търново бе организирана кампания по събиране на учебни пособия, където всеки желаещ можеше да закупи пособия и да ги остави на определените за целта места в обектите. Средствата за закупуване на учебните пособия бяха събрани чрез благотворителните събития в продължение на 1 месец и чрез даренията на учебни материали в пунктовете, обособени в различни книжарници във Велико Търново. Пунктовете бяха разположени в книжарници ''Моливчето'', ''Фатум'' и ''Сириус''.


Събитията бяха организирани благодарение на театрален състав ''Мелпомена'' с постановката ''Женско царство''. От фитнес Bluming бяха организирани спортни тренировки на открито. За да са пълноценни тренировките от фирма ''Олимпус'' и минерална вода ''Бачково'' бяха предоставени напитки. Беше поставен и щанд за ръчно изработени бижута ''Merry''.


Последните събития, които се организираха бяха куиз вечер проведена в заведение ''Галерията'' и концерт на група ''4етно'' и трио ''Идепея''. Сумата събрана от всички събития възлиза на 1260 лева. С нея бяха закупени пособия и раници, с които се подпомогнаха  50 деца от училищата СУ ''Владимир Комаров'', СУ ''Вела Благоева'' и ОУ ''П.Р. Славейков'' във Велико Търново. Щедро дарение беше предоставено и от  клуб Powwow, необходимо за 15 ученици. 










Влез си в профила | Регистрация