Семинар за развитие на членство и за международна служба "РОТАРАКТология: наука за приятелството"


На 5 февруари 2022 година се проведе семинарът за развитие на членство и за международна служба "РОТАРАКТология: наука за приятелството" с домакин Ротаракт клуб Кърджали. Това бе второто присъствено събитие на Ротаракт България за 2021-2022 година, като то бе проведено спрямо действащата към момента наредба на Министерството на здравеопазването.

Семинарът бе посетен от 35 ротарактори от цялата страна. Акцентите в програмата на семинара бяха:
- Кратки обучителни лекции от комитета за развитие на членство и от комитета за международна служба.
- Виртуални срещи с международни лектори: Джеръми Чарлз - “Lessons learned”, Каарлис Банкович - “Community leaders”, Дани Лазар - “Youth exchange program”, Мауриц - “Successful twinning projects”, Кристиане Лайтнер -  “First sight love”.
- Споделяне на опит от Ротаракт клуб Кърджали.
- Дискусия тип "аквариум".
- RotaMatch - търсене на перфектната клубна половинка за осъществяване на съвместни клубни дейности.
- Щандове с каузите "За лапичка с любов" на РАК Велико Търново и "Дупнишка шевица" на РК и РАК Дупница.

Чрез дискусиите и лекциите, присъстващите заключиха, че Ротаракт клубовете трябва по-скоро да се подкрепят и да се ангажират в създаването на приятелска атмосфера, която да създава комфорт както у настоящите членове, така и у кандидат-членовете. Подкрепящата, приятелска и ориентирана към всяка една личност среда, обещава развитие на членството, успешни национални и международни проекти.

Събитието премина емоционално, с подновяване на живия контакт между ротаракторите, с игри, предизвикателства и подаръци. Главни организатори на семинара бяха членовете на комитета за развитие на членство - Невена Иванова, Елица Атанасова; и членовете на комитета за международна служба - Мариела Николова, Марина Желева и Вероника Боцова.

Събитието приключи с празнична вечеря в неформална обстановка, а на следващата сутрин ротаракторите заедно посетиха историческата забележителност Перперикон. Домакините от Ротаракт клуб Кърджали се погрижиха за интересна беседа и изразиха своето топло гостоприемство към всички.
Влез си в профила | Регистрация