Послание на ДРП Борислава Динева – Списание “Ротари на Балканите” за септември-октомври 2021 г.


Здравейте, приятели!

Съвсем като миг се търкулнаха двата месеца от предходния брой на списанието „Ротари на Балканите“, а всъщност се случиха редица интересни неща в живота на Ротаракт България. В месеците, посветени на водещите личности и на членството в Ротари Интернешънъл, няколко Ротаракт клуба се пребориха с ваканционното настроение и осъществиха прекрасни проекти, за които ще прочетете в следващия брой (https://www.rotary.bg). Дистриктната Ротаракт комисия пък навлезе в същинската си работа - планиране на предстоящите събития, официални посещения и съставяне на стратегии за стабилизирането на конкретни клубове. 

Отиващото си лято и настъпващата есен създават работно настроение и започва да се покачва активността и ангажираността на ротаракторите към клубната дейност. Този феномен, случващ се на фона на месечните послания за образователен и икономически разцвет, обещават клубно обогатяване по отношение на проекти и колектив. Заедно обаче с традиционните и планирани дейности, ротаракторите не могат да останат безразлични към актуалните теми в обществата, от които са част. Поради тази причина съм сигурна, че ни очакват немалко предизвикателства. 

В тази връзка искам да насоча вниманието на ротарианците и на ротаракторите към дистриктните грантове. Те са невероятен инструмент, подпомагащ разширяването на мащабите на инициативите, които сме подемнали. Месеците, които настъпват, и темите, които са заложени, предпоставят към богата палитра от възможности за съвместни проекти между Ротари и Ротаракт клубовете. Ключът към успеха е винаги в екипната работа

За финал бих искала да използвам моето обръщение към вас, за да акцентирам върху важността да бъдем пример за подражание за хората около нас по отношение на поведение и спазване на мерки, диктувани от нестихващата вече година и половина пандемия от вируса SARS-CoV-2. През изминалата година не знаехме, че такова нещо ще ни се случи. Вече обаче знаем, можем да планираме и да се подготвяме за всякакви сценарии. Само че какъвто и формат да изберем за нашите седмични сбирки и проекти, не трябва да забравяме нашето поведение и нашите действия какво послание оставят сред хората около нас. Нека сме отговорни към семействата си и към цялото общество.

С пожелание за здраве и 

С ротаракторски поздрав,


Борислава Динева

Дистриктен Ротаракт Представител 2021-2022

Ротари Дистрикт 2482 България

Влез си в профила | Регистрация