МЕСЕЧНО ПОСЛАНИЕ НА ДИСТРИКТНИЯ РОТАРАКТ ПРЕДСТАВИТЕЛ - МАЙ 2021


МЕСЕЧНО ПОСЛАНИЕ НА ДИСТРИКТНИЯ РОТАРАКТ ПРЕДСТАВИТЕЛ


МАЙ 2021


Скъпи приятели от Интеракт, Ротаракт и Ротари,


Ден преди Великден, на 1 май, ние честваме Деня на труда! Този ден олицетворява труд, но и служба – към обществото, към света, към близките ни, към нас самите. Празникът е само ден от годината, но нека бъдем по-добри всеки ден!


Измина повече от година в новата действителност, в реалността на пандемията. Научихме се, че да сме с близките си, е най-безценното, а службата се осмисли в пъти повече. 

Пожелавам ви на този Великден да бъдем по-близо до Вярата, а огънят на свещта да не гасне от никакви ветрове!


Май месец е началото на лятото, но и започваме да се приготвяме за края на настоящата ротарианска година. Новите клубни бордове са нетърпеливи, новите идеи – назряват. Колелото не спира и не трябва да спира да се върти!


Май е Месецът на младите поколения в Ротари! Ръката не е била никога по-силно протегната, дистанцията по-малка, а идеите – по-общи! Времето е историческо, Ротари и Ротаракт са две паралелни организации, партньори, приятели! Общите действия трябва да бъдат последователни, езикът – общ, пътят – също!


Скъпи приятели, пожелавам ви един месец май, изпълнен с усмивки, слънчеви мисли и светлина! Да даваме, да споделяме, да бъдем приятели! Да подкрепяме Интеракт клубовете си, те са следващите ротарактори, следващите ротарианци!


Ваша в Ротаракт,

Теодора Вълканска

Дистриктен Ротаракт Представител

Влез си в профила | Регистрация