МЕСЕЧНО ОБРЪЩЕНИЕ НА КОМИТЕТА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ ЯНУАРИ 2022


Приятели,

Неусетно отминаха коледните и новогодишните празници, отбелязвайки края на една и началото на новата година. Едно предизвикателство свършва, ново започва; Време за равносметка, време за нови цели.

Ние вярваме, че това начало ще ни донесе много здраве, късмет и упоритост, за да имаме много успешни проекти, изпълнени задружно и с много любов. (h) (h) (h) Нека си пожелаем цялото човечество да бъде изпълнено с доброта, мир и любов – амин!

Безспорно, за да помагаме на другите, първо нека да помагаме на себе си и помежду си. В предходното месечено обръщение Рали обърна внимание на най-важното, без което не можем – здравето, като сега надграждайки, ще засегнем професионалното развитие.

Нека не забравяме, че човек цял живот се учи и цял живот се развива. Ето защо през месец декември се проведе семинарът „Успехът: дигитално и реално“. Бяха поканени интересни лектори с актуални теми, които ни срещнаха с новостите на нашето време. Надяваме се, че по този начин сме подбудили интереса ви, като всеки е взел нещо за себе си.

Нека не забравяме, че ротаракт е място с много професионалисти. Хора приемайки професията за призвание, в което горят със страст. Този пламък обхваща, като пожар всичко около тях. Можем да научим много един за друг в професионален план. Можем да почерпим от опита на другия, да работим заедно с хора, с висока професионалана етика, стандарти и морал. Добро начало в нашето опознаване е професионалния каталог в сайта на Ротаракт България. Приканваме всики да го разгледате и ще преоткриете много от познатите ви хора. Още по-добро продължение би било да инициираме разговори помежду си, обхващащи сферата си на професионално развитие.

Не е срамно да показваме на другите какво правим, в какво горим, какво можем да научим един от друг и да насърчаваме да си сътрудничим. Преди всичко – когато ставаме по-силни, организацията става по-силна и увеличаваме способността си да служим безкористно в полза на общността. Когато ставаме по-добри специалисти, организацията расте чрез нас, тъй като обогатяваме нейната експертиза по най-различни теми.

И за финал, нека оценим грижата на Ротари Интернешънъл за професионалното ни и личностно израстване, възползвайте се от обученията в Learning Center на my.rotary.org/en/learning-reference.

С много любов Григор Григоров и Жан Ильов

Влез си в профила | Регистрация