Месечно обръщение на Дистриктния Ротаракт Представител - Февруари 2021 г.


СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ РОТАРИАНЦИ, РОТАРАКТОРИ, ИНТЕРАКТОРИ,


Месец февруари е много специален за нашата организация. Освен, че е месеца, в който усилено ще дискутираме темата за мира и предотвратяването на конфликти и какво е значението на това за света, съвсем скоро, на 23-ти февруари ни предстои да отпразнуваме 116 години от създаването на Ротари Интернешънъл.

Живеем във времена, в които сякаш мира е едно относително понятие. Тук, в България ни е далечно, но много близо до границите на държавата ни, мира сякаш никога не е бил стабилен. Как може да помогне Ротари на онази част от света? А как можем да помогнем ние? Фундаментален въпрос, чиито отговор оставям всеки от вас сам да определи за себе си. Но и на фона на световните конфликти, не мога да подмина и протестните действия в България през изминалите месеци. Ротари е организация, която през всичките 116 години стои встрани от политиката и се надявам чрез високия си морал и в ротарианските дела да утвърдим тези традиции.

На 23-ти февруари ни предстои да се поздравим за 116 път! Нека въпреки пандемичната обстановка да успеем да отбележим подобаващо този ден! Нека именно през месец февруари се върнем назад към корените на организацията ни, а защо не и към нашите собствени. Защо сме част от това цяло, каква част сме от него?

 

Бъдете здрави!

Ваша в Ротаракт,

Теодора Вълканска

 

Влез си в профила | Регистрация