МЕСЕЧНО ОБРЪЩЕНИЕ НА ДИСТРИКТНАТА РОТАРАКТ КОМИСИЯ НОЕМВРИ 2021


Скъпи приятели от голямото семейство на Ротари, 


Днес е първият ден на един от най-цветните и красиви месеци от годината – ноември.

Това е месец, който със себе си носи промени – дърветата губят листата си, денят става по-къс, а времето по-студено, но и сякаш ноември ни дава повече време да се концентрираме над неща, които дълго време сме отлагали.

През ноември 1874г. е роден един от най-известните Ротарианци, а именно - Уинстън Чърчил. Негов цитат гласи: „Успехът не е финален, провалът не е фатален: важен е куражът да продължаваме напред“

Това е и посланието ми към вас – нека нито успехите, нито провалите да ви спират от това да търсите нови и нови предизвикателства, начини да се развивате и да помагате!

Ние ротарианците, независимо от нашата възраст, се припознаваме и постоянно доказваме като лидери в нашето общество. Каквото и да правите, старайте се да бъдете пример за подражание, имайте добре информирано мнение и не бъдете безучастни, когато сте способни да помогнете.

В Ротари месец ноември е месецът на Фондация Ротари. 

Това е може би най-силният инструмент на Ротари за подкрепа на значими, устойчиви и стойностни проекти по целия свят.

Тази година Фондация Ротари навършва 104 години от създаването си като започва с 26.50 долара, а към днешна дата има вложени над 1 милиард и 359 милиона долара в проекти от всички зони на фокус.

Ще ви споделя няколко успешни проекта подкрепени от фондацията:

- PolioPlus

Само преди седмица отбелязахме Световния ден на борбата с полиомиелита – това е болест, която скоро ще бъде само спомен в световната история, до голяма степен благодарение точно на този проект. От създаването си през 1985г. до сега през PolioPlus са вложени над 1 милиард долара в борбата срещу тази болест.

- Подкрепа за специалните деца от Помощно училище „Любен Каравелов”, Стара Загора 

През 2016г. Ротари клуб Стара Загора, в партньорство с Ротаракт клуб Стара Загора печелят дистриктен грант в размер на 3110 долара, с които закупуват и въвеждат в експлоатация 29 специализирани уреда, с които да подобрят условията и подпомогнат развитието на учениците в училище „Любен Каравелов”.

- Подкрепа на Дом за деца и младежи с увреждания "Св. Йоан Златоуст", Варна

През 2012г. Ротари клуб "Варна-Евксиноград" заедно с английския Ротари клуб "Howden" печелят дистриктен грант в размер на 16400 долара, с които закупуват Микробус Рено Трафик със 17 места, който даряват на дома за деца, за да гарантират безпроблемното им транспортиране.

Приканвам и вас да дарите в тази фондация, но и да се възползвате от привилегията, която ни дава членството ни в Ротари и да кандидатствате за дистриктен или глобален грант. С помощта на фондацията ще имате възможността да осъществите огромни и значими проекти, които да оставят трайна следа в обществото ни. 

Можете да прочетете повече за Фондация Ротари в сайта на Ротари България: Фондация Ротари

Очакваме ви съвсем скоро на онлайн Асамблеята на Ротаракт – 6 ноември от 11:00ч., където заедно да обменим идеи и опит, а защо не и да помислим над това какво можем да постигнем с помощта на Фондация Ротари.

 

Бъдете здрави, сплотени и добри!

Ваш в Ротаракт,

Йоан Бойчев

Дистриктен Ковчежник

Влез си в профила | Регистрация