МЕСЕЧНО ОБРЪЩЕНИЕ НА ДИСТРИКТНАТА РОТАРАКТ КОМИСИЯ ДЕКЕМВРИ 2021


Дистриктен секретар


Навлизаме в зимния месец декември, а коледните празници са зад ъгъла. Всички очакваме с нетърпение почивните дни, заслужено да отморим след една неочаквано напрегната година.

За нашия коледен дух Дистриктната комисия на Ротаракт е подготвила прекрасно събитие „Успехът: Дигитално и реално“, приятелите са поканили интересни лектори очакват ни актуални теми и ще се срещнем с новостите на нашето време, а за завършек ще има традиционно Ротаракторско коледно парти! Ще ви очакваме!

Заредени с позитивна енергия започваме месец декември, а той според Ротарианския календар е с тема „Профилактика и лечение на заболявания“. Края на годината е времето да си пожелаем един щастлив завършек и ново начало. Да използваме този месец и да се вгледаме в себе си, да се погрижим за своето здраве, една несъмнено актуална тема днес. Ще успеем пълноценно да се насладим на времето със своите близки, ако първо сме се погрижили за себе си, за тях, за своето общество и не на последно място за нашия клуб.

Ние като част от обществото винаги се стремим да насочваме към правилно отношение към здравето и превенцията на болести. Не само този месец е обърнат към темата, но целогодишно нашите клубове се обединяват около проекти в тази сфера. Един от многото промери е кръводарителската кампания, която за много клубове в страната е традиционна, един доста малък жест, но извършен от много хора ще донесе огромна промяна в нашия живот.

Най-успешния проект на световно ниво на Ротари Интернешънъл не съмнено е END POLIO – световната кампания на за изкореняване на полиомиелита – събрал милиони последователи по целия свят. Хората се обединяват, за да прекъснат порочния кръг от тази болест. Само когато работим заедно ние можем да се преборим с всичко. Успехите, които този проект достига са благодарение на многото доброволци, многото часове работа и силното желание на хората.

Не бъдете безразлични към своето здраве, точно сега преди празниците ви пожелавам да сте здрави! Да имаме възможността без страх да бъдем със своите близки, да бъдем до своите семейства и много години за напред.

 

„Много по-добре е да предотвратиш болестите отколкото да ги лекуваш,  както е по-добре да предвидиш бурята и да се спасиш от нея отколкото да се оставиш да те връхлети“

Б. Рамацини

 

Бъдете здрави!

Ралица Дженкова

Влез си в профила | Регистрация