Послание на ДРП Борислава Динева – Списание „Ротари на Балканите“ за ноември-декември 2021г.


Здравейте, приятели!

С ротаракторите посрещаме ноември месец с много изпълнени проекти, подновени дискусии по актуални теми и с изключителен ентусиазъм за служба на общността. За съжаление дните са белязани и от нарастващия брой на заболели от CoViD-19. Посланието на тазгодишната Асамблея на Ротаракт България (6 ноември 2021г.) напомня за отговорност у ротаракторите и важността да дадем добър пример в обществата, от които сме част. Това е причината, поради която Асамблеята ще бъде виртуална. Форматът на провеждане обаче дава едно несравнимо предимство – възможността за лесно включване на интерактори, ротарианци, гости и приятели, които да станат свидетели на магическото вдъхновение, пораждащо се сред нашите дискусии. 

Въпреки историческите събития, бележили времето ни през тази година, ротаракторите проявиха адаптивност и креативност. Ще прочетете за най-различни интереси проекти в този брой на списанието. Споменавайки проектите в служба на общността, искам да насоча вниманието на ротарианците и на ротаракторите към дистриктните и глобалните грантове. Те са невероятен инструмент, подпомагащ разширяването на мащабите на инициативите, които сме подемнали. Месеците, които настъпват, и темите, които са заложени, предпоставят към богата палитра от възможности за съвместни проекти между Ротари и Ротаракт клубовете. Ключът към успеха е винаги в екипната работа.

В заключение моето послание към всички читатели на списание „Ротари на Балканите“ е да не сломяваме дух и да не губим сила да се грижим за хората около нас. В най-трудните времена, организации точно като Ротари Интернешънъл, имат важната роля на патерица за обществото. Приятели, нека сме пример за доброта, за сплотеност, за грижа, за отговорност и за разум! Обществто разчита на нас.


С пожелание за здраве и 

С ротаракторски поздрав,

 

Борислава Динева

Дистриктен Ротаракт Представител 2021-2022

Ротари Дистрикт 2482 България


Влез си в профила | Регистрация