Посещение на ДРП Борислава Динева в Ротаракт клуб Русе


На 10.12.2021 г. се проведе официалното посещение на Дистриктния Ротаракт Представител Борислава Динева в Ротаракт клуб Русе. Срещата се проведе в присъствието на президента на Ротари клуб Русе - Венелин Молнар, президента на Интеракт клуб Русе - Невена Донева, и Жан Ильов - член на комитета за професионално развитие в Дистриктната Ротаракт Комисия за 2021-2022 година. Срещата започна по уникален начин - след традиционната церемония по откриване, тя продължи с българска народна песен в изпълнение на Радостина Дамянова, приятел на Ротаракт клуб Русе.

ДРП Борислава Динева запозна присъстващите със структурата, дейността и плановете на Дистриктната Ротаракт комисия за 2021-2022 година. Тя покани членовете на предстоящите дистриктни събития. Най-скорошното събитие е семинарът за развитие на членство и за международна служба на 5 февруари 2022 г. в гр. Кърджали.

Президентът на Ротари клуб Русе Венелин Молнар сподели за доброто приятелство в цялото Ротари семейство в град Русе, разкри впечатленията си от успешната работа на клуба и бързото му включване в Дистриктните активности. Президентът на Интеракт клуб Русе Невена Донева разказа за голямата подкрепа от ротарианците и от ротаракторите на последния проект на клуба - Благотворителен концерт "Семейство, уют и топлина". 

Президентът на Ротаракт клуб Русе Виктория Ангелова разказа за изминалите проекти на клуба, част от които са "Шанс за равен старт" - съвместен проект с Ротаракт клуб Велико Търново, и международния конкурс "Франц Шуберт". Средставата за международния конкурс бяха събрани чрез серия от по-малки събития - куизове "Куизотворително", "Фифатворително" - симулатор на футболна игра, и отворена сцена за таланти, на която победителят се определя от публиката. Ротаракт клуб Русе се включи активно и в благотворителния концерт на Интеракт "Семейство, уют и топлина", като подпомогна интеракторите с организиране на програмата, свързване с изпълнители и с дарения от играчки, дрехи, обувки и книги.

Планираните проекти на клуба до края на ротарианската 2021-2022 година са:
- "Купи и дари" - кампания за събиране на хранителни продукти, които ще бъдат дарени на социално слаби семейства.
- Освежаване на читалище "Гоце Делчев".
- Създаване на видеоклипове за рециклиране на отпадъците.
- Раздаване на патриотични мартеници по случай 1 март.
- Великденско раздаване на козунаци на социално слаби семейства. Миналата година клубът е получил голямо дарение от 700 козунака, които са раздали на нуждаещи се хора. 
- "Бира за смет" - националната инициатива на Ротаракт клубовете в България за 2021-2022 година. 
- Денят на фолклора - 22.06 и организиране на конкурс за красота в български носии.
- Спартакиада - няколко паралелни спортни турнира с кауза.

Срещата приключи с пожелания, размяна на подаръци и беше запечатана завинаги с обща приятелска снимка. 

Членовете на Ротаракт клуб Русе показаха красотата на града на своите гости, организираха групово посещение на няколко от местните музеи и се отличиха високо със своята топлина и гостоприемство.Влез си в профила | Регистрация