Посещение на ДРП Борислава Динева в Ротаракт клуб Плевен


На 08.01.2022 г. се проведе официалното посещение на Дистриктния Ротаракт Представител Борислава Динева в Ротаракт клуб Плевен. Срещата премина в присъствието на Жан Ильов, член на комитета за професионално развитие. 

Ротаракт клуб Плевен е сред най-новите клубове в Дистрикт 2482 България, като бе възобновен през месец май 2021 година. Въпреки краткото време за работа и опознаване на традициите и ценностите на Ротаракт, членовете на клуба съумяха да организират редица успешни инициативи. Президентът Теодор Тодоров разказа за тях:
- Празник за деца, лишени от родителски грижи, по случай 1 юни. Клубът организира празненство с игри и музика за 25 деца с цел да създаде празнично настроение и грижа към децата.
- Тенис турнир с кауза. Чрез входните такси за участие в тенис турнира, ротаракторите закупиха 30 комплекта спално бельо и ги дариха в местната болница.
- Уроци по екология и любопитна викторина с подаръци. Ротаракторите си партнираха с местна доброволческа организация и заедно подготвиха уроци по екология, които бяха представени пред учениците в града. 
- Дарение на 25 шарана на хора в нужда по случай Никулден. 
- "Коледни герои" (Купи и дари) - в рамките на коледните празници, ротаракторите организираха инициатива за събиране на хранителни продукти в няколко супермаркети в града. Събраните продукти бяха сортирани и разпределени сред 65 семейства, които са военноинвалиди и военнопострадали.

Клубът има международно приятелство с клуб от Китай. След изпращане на колет с български сувенири и храни, китайските приятели върнаха жеста към Ротаракт клуб Плевен. Клубът получи новогодишни сувенири, ключодържатели и сладкиши от Китай. 

Ротаракт клуб Плевен има няколко заложени проекта за останалите 6 месеца от ротарианската 2021-2022 година. Клубът планира да освежи четири детски площадки, както и да се включи към националната инициатива на Ротаракт клубовете в България за 2021-2022 година "Бира за смет".

На срещата ДРП Борислава Динева запозна присъстващите със структурата, дейността и плановете на Дистриктната Ротаракт комисия за 2021-2022 година. Тя покани членовете на предстоящите дистриктни събития. Най-скорошното събитие е семинарът за развитие на членство и за международна служба на 5 февруари 2022 г. в гр. Кърджали.

Срещата приключи с традицията за размяна на флагчета, пожелания, усмивки и обща снимка за спомен.
Влез си в профила | Регистрация