Над 22 Ротаракт клуба се включиха в Тренировъчния семинар за Елект-бордове на 26 март 2022 в град Пловдив


Над 22 Ротаракт клуба от Дистрикт 2482 взеха участие в тазгодишния Тренировъчен семинар за елект-бордове, който се проведе в град Пловдив на 26.03.2022 г.  

Специални гости на семинара бяха Виолина Костова - Дистрикт Гуверньор-Елект, Мария Белински - председател на Комитет за служба на младите, Васил Демирев – Паст-Дистриктен Ротаракт Представител 2019-2020, Теодора Денева – Паст-Дистриктен Ротаракт Представител 2020-2021, Борислава Динева – Дистриктен Ротаракт Представител 2021-2022 и Станислава Пенчева – Дистриктен Ротаракт Представител-Елект. 

Виолина Костова - Дистрикт Гуверньор-Елект, запозна присъстващите с Фондация Ротари, която финансира дейности по програми в три групи: образователни, хуманитарни и глобалната програма на Ротари "Полио плюс" в борба с полиомиелита  по света. За първи път ротарактори имаха възможността да преминат обучение за работа с фондацията и да научат повече за дистриктните и глобални грантове. Чрез това обучение 18 Ротаракт клуба завършиха квалификационния процес, който им дава възможност в партньорство с Ротари клуб да кандидатстват за грант на Фондация Ротари, а на 3 Ротаракт клуба им предстои да бъдат квалифицирани.

По време на семинара се проведоха обучителни панели за бъдещите клубни офицери, за да бъдат успешни в своите роли през следващата ротарианска година. Програмата включваше и общ панел за активните членове на клубовете, защото за развитието на Ротаракт България допринасят всички членове на организацията и нейните партньори. 

В общия панел Мария Белински разказа за младежката програма за лидерство - Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) и за младежките обмени в Ротари. В този панел бяха говорители и членове на Дистриктната Ротаракт комисия-елект, които дадоха насоки за успешно професионално развитие, разказаха за възможностите за международни участия чрез Ротаракт и за важността да развиваме членството в клубовете си.

ДРП Борислава Динева връчи награда за играта „Tell me you are rotaractor without telling me you are a rotaractor“, която се проведе в социалните мрежи. Безспорен победител в играта е Теодора Денева, която получи и страхотна изненада за своето видео в социалните мрежи, в което ни показа на езика на глухонемите как да кажем „Аз правя добрини!“.

В края на семинара бе гласуван и избран с мнозинство Дистриктен Ротаракт Представител-Номини 2023-2024 г. в лицето на Марина Желева, част от Ротаракт клуб София-Сердика. А голямото семейство на Ротаракт се увеличи и с още един член. Никола Стефанов беше официално приет в РАК София-Сердика и получи своята значка от настоящите клубни офицери.

На гала-вечеря, с която бе закрит тренировъчния семинар, ДРП Борислава Динева удостои с признателни грамоти от Ротари Интернешънъл 7 Ротаракт клуба, които активно успяха да изпълнят проекти, заедно със своите спонсориращи Ротари клубове в рамките на Ротаракт седмицата между 7 и 13 март. Клубовете, които получиха грамоти са: Ротаракт клуб Пловдив, Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол, Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин, Ротаракт клуб Стара загора, Ротаракт клуб Дупница, Ротаракт клуб Велико Търново и Ротаракт клуб София-Център.

Всички присъстващи подкрепиха и страхотната кауза на Ротаракт клуб София-Тангра в проекта „Мисия: Семейство“, чиято цел е да запознае обществото с важността от навременното и профилактично изследване на женския и мъжкия фертилитет. За целта членовете на клуба даваха бурканче с домашно сладко срещу дарение от 10 лв. По този начин ротаракторите събраха 580 лв. По време на гала-вечерята ДРПЕ Станислава Пенчева и членовете на Дистриктната Ротаракт комисия-елект организираха томбола  за присъстващите, чрез която се събраха 560 лв., които ще бъдат дарени за каузата. С този жест ротаракторите показаха още веднъж, че доброто не се измерва с образование, умения или положение в обществото, а с благородство, вяра, любов и ... отворено сърце!

Влез си в профила | Регистрация