Национална кампания "Купи и Дари" в помощ на пострадалите от Украйна


90 Ротари клуба, 29 Ротаракт клуба и 42 Интеракт клуба в България (Дистрикт 2482) се обединихме около каузата да подпомогнем на пострадалите семейства от военния конфликт в Украйна, дошли да пребивават на територията на нашата страна.

Чрез нашите клубове вече настанихме много жени и деца, погрижихме се за тях, но необходимостта от хранителни продукти и хигиенни материали продължава.

Така се роди идеята за Национална инициатива „Купи и Дари“ в помощ на пострадалите от войната.

Инициативата ще се проведе от 11 до 27 март в много от градовете на територията на България.

Концепцията на кампанията Купи и Дари е в приканването на гражданите да отделят продукт от своите покупки или да закупят нещо допълнително, което да оставят в кошниците, отбелязани със знака на кампанията в определени магазини.

Част от събраните продукти ще бъдат предоставени на настанените вече украинци и бесарабски българи.

Друга част от даренията ще бъдат споделени към партньорски хуманитарни организации, които също се грижат за бедстващите в пределите на нашата държава и извън нея.

Подкрепата на кампанията може да бъде и чрез финансово дарение. Ротари България откри две дарителски сметки (в лева и евро). Средствата, набирани в тях, ще подпомагат дейността на клубовете, работещи непосредствено с бягащите от войната в Украйна.

Райфайзенбанк (България) ЕАД

BGL BG11RZBB91551014430821

EUR BG26RZBB91551014430842

BIC RZBBBGSF

Ротари Интернешънъл е сред трите най-големи хуманитарни организации в целия свят, в която членуват 1,4 милиона ротарианци, ротарактори и интерактори. Ние служим безкористно на нашето общество и смятаме, че мястото и времето за най-изявена служба е точно тогава, когато е най-трудно за хората около нас.

Повече информация за кампанията и Ротари може да откриете тук: https://campaign.rotarybg.club

Ако искате да бъдете доброволец в Националната кампания "Купи и Дари" на Ротари, Ротаракт и Интеракт клубовете, свържете се с drr@rotaract-bg.org

Също така може да намерите повече информация на събитието във фейсбук събитие и материали за самата кампания в споделения ни драйв  drive.

Благодарим Ви, приятели!

Влез си в профила | Регистрация