Месечно обръщение на Дистриктния Ротаракт Представител, юли 2020


   Скъпи приятели от Ротаракт, Ротари, Интеракт, поздравявам ви с настъпването на Ротарианската година! Годината навъзможностите, годината на промяната!

Когато на 01.05.2015г. официално се присъединих към семейството на Ротари, като член на Ротаракт клуб Пловдив, не съм предполагала, че ще имам честта на бъда първият Дистриктен Ротаракт Представител, чието месечно обръщение ще намери място в регионалното списание, редом до обръщението на Дистрикт Гуверньора на Ротари Дистрикт 2482 България!

Всички ние имаме уникалната възможност да сме част от пъзела наречен Ротари – една организация, мъдра, с традиции, но и много млада по дух, променяща се непрестанно! Моментите, споделени с всички ви са безценни,а емоцията – неописуема!

Живеем в интересно време, време странно, плашещо за едни, за други време за равносметка и ново начало. Вратите на възможностите се отварят, а с тях и промяната, дълго чакана за нас, ротаракторите, интересна, надявам се за приятелите ротарианци. От едната страна на вратата стои Програмата „Ротаракт“, а от другата страна на прага са партньорите, новите малки-големи, които през изминалите 51 години чакаха своето време, доказвайки, че има защо да са партньори на приятелите си от една от най-многобройните организации с хуманитарна насоченост в света! Вече 25 години приятелите ми и аз творим добро и променяме света, учим и се учим!

Да напиша своето първо месечно обръщение за мен е голямо предизвикателство! Благодаря на приятелите от клуба ми – Ротаракт клуб София-Тангра, както и на нашия спонсор клуб Ротари клуб София-Тангра, за подкрепата, доверието и вдъхновението. Благодаря на Паст Дистриктните Ротаракт Представители, които винаги и за всичко ми помагат, чрез своя опит и мъдрост.Благодаря, разбира се и на Илиян Николов – Дистрикт Гуверньор за 2020-2021 ротарианска година, който ми показа какво е вяра в младите и как винаги има някой от другата страна на слушалката, особено в критичните моменти. Благодаряна всички Паст Дистриктни Гуверньори, които ме подкрепят и от които ежедневно се уча!

Нашата организация дава уникална възможност да намерим себе си, някъде там, измежду стотиците изпитания и характери, да намерим приятели, да намерим семейство, любимият човек!

Скъпи приятели, нека оставим вратите на новите възможности широко отворени, не се страхувайте от прехода, аз вярвам, че заедно ще посрещнем и преминем през всяка трудност. Вярвам, че в края на тази година през прага ще са преминали само доброто и светлината, а именно от тях сенуждаем най-много! Привилегировани сме да бъдем членове на организацията във време, в което не се налага да я напуснем, навършвайки 30-тата си годишнина! Тази „страшна“ възраст, която ни подсказва, че трябва да порастнем, вече не ни спира да бъдем част от Ротаракт. Призовавам ви да останете и заедно да изградим следващите 25 години от Ротаракт в България! Промяната започва днес и ви предизвиквам да я посрещнем заедно!

Автор на снимката: Милена Янкова, Ротаракт клуб Хасково


Ваша в Ротаракт,

Теодора Вълканска

Дистриктен Ротаракт Представител 2020-2021

Ротаракт клуб София-Тангра

Влез си в профила | Регистрация