Месечно обръщение на Дистриктния Ротаракт Представител - Септември 2020 г.


Скъпи приятели от Ротари, Ротаракт и Интеракт,

Ето, че отново сме на прага на месец септември, който носи в себе си началото, но и края. Края на лятото и на безгрижието, обляно в слънчеви лъчи, защото макар и само миг след последния ден на август, лятото е в своя зенит, дните са по-къси, а нощите по-хладни.

Септември е и начало. Специален момент за първокласниците, които за първи път ще чуят училищния звънец – началото на цял един нов етап от живота им; за учениците – настъпването на новата учебна година носеща със себе си връщането им обратно в класните стаи и дълго чакана среща със съученици и учители ; за студентите – стъпка към бъдещите професионални успехи, които ги очакват след успешно завършване на висшето им образование.
В Ротари септември е месецът на „Ротари младежки обмен“, още нещо, близко до Ротари и младите, поредният мост между нас!

Щастлива съм, че има клубове, които в годишната си програма са заложили проекти, свързани с началото на учебната година, а именно проекта на Ротаракт клуб Кърджали, съвместно с Ротари клуб Кърджали и Ротари клуб Момчилград. Адмирации за добрия пример! Само заедно сме по-успешни!
Приятелите ще дарят ученически пособия на 50 деца в неравностойно положение. Благодаря ви, че сте герои и вдъхновители за 50 ангела!

Септември е по-специален месец. Пожелавам на всички ни този месец да не ни носи усложнена епидемична обстановка, нека последните летни дни бъдат спокойни, както и да ни заредят с енергията, която ще ни води до края на ротарианската година.
През този месец голяма част от Ротаракт клубовете в България започват активна дейност и стартират своите официални срещи. Моите посещения също продължават и се надявам заедно да осъществим комуникацията и взаимодействието, които са от основно значение за нашата организация.

Скъпи приятели, пожелавам на всички Ви един невероятен септември изпълнен с ползотворни срещи, нови членове, идеи, много усмивки и дано през тази година не се налага да се организират неприсъствени срещи и събития.
Бъдете здрави!
Ваша в Ротаракт,

Теодора Вълканска,
Дистриктен Ротаракт Представител 2020/2021
Дистрикт 2482 България

Влез си в профила | Регистрация