Кръводарителска кампания "В кръвта ти е да спасяваш животи"


Всички центрове по трансфузионна хематология в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв. Това ограничава възможностите за попълване на депата от кръв и кръвни съставки, необходими за страната ни. В световен мащаб са проведени научни проучвания, които не съобщават за предаването на COVID-19  инфекция чрез трансфузия или трансплантация.

 

Водени от изконния принцип на Ротари за безкористност в добрите дела, приканихме хората да дарят не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда и да спасят човешки живот.

„В кръвта ти е да спасяваш животи!“ е мотото на Кръводарителската кампания, която организираме вече за 9-та поредна година в гр.Стара Загора заедно с РЦТХ Стара Загора. Кампанията се проведе на 12-ти (петък) и 13-ти (събота) Март 2021г. от 8:30ч. до 12:30ч., в РЦТХ - Стара Загора на адрес: ул."Генерал Столетов" № 2 (Кръвен Център Стара Загора).

 

Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблема, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно /оскъдните резерви на кръвните банки по градове/ липсата на достатъчно кръводарители на годишна база.

 

Целите, които си поставихме са следните:

- да се информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин увеличи възможността повече хора да дарят кръв за 1-ви път;

- да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията;

- да покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот.

 

Ротаракт клуб Стара Загора оценява високо жеста, който направиха участниците в кампанията и приема всеки включил се в нея за герой!

 

Влез си в профила | Регистрация