Купи и Дари 2019г. съвместно с Интеракт и Кауфланд

Купи и Дари 2019г. съвместно с Интеракт и Кауфланд

Купи и Дари 2019г. съвместно с Интеракт и Кауфланд

Успешно премина съвместната кампания наРотаракт клуб Хасково и Интеракт Хасково. Над 240 пакета с храна бяха раздаденипрез последните седмици на декември 2019 г. на хора в нужда.

В рамките на двадни, в магазин „Кауфланд“ в гр. Хасково, доброволци от младежките организацииприканваха хасковлии и гости на града да закупят храна и да я дарят за хора внужда.

Над 700 души бяхасъпричастни с каузата и в навечерието на коледните и новогодишни празници и направихадарение. В резултат бяха събрани над 650 пакета макаронени изделия, 517консерви с пастет, грах, риба, боб, сърми и други храни, 229 пакета брашно, над200 бутилки олио, 125 пакета с фасул, 133 с леща, 255 пакета захар, близо 200 сориз, напитки, лютеница, над 870 сладки и други храни.

Или иначе казанонад 2 тона хранителни продукти, които бяха дарени от хората в Хасково. Всичкихранителни продукти бяха сортирани и приготвени за над 240 жители на ОбщинаХасково, попадащи в резервния списък на соц. услуга на Община Хасково"топъл обяд". Това са хора с ниски доходи - социални и минималнипенсии, възрастни хора с ТЕЛК решения, болни и социално слаби, лица с доказаналипса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от дирекция„Социално подпомагане”.

Влез си в профила | Регистрация