Куиз с кауза - Дупница

Куиз с кауза - Дупница main image

Куиз с кауза - Дупница

Събота, 15 Юли 2023

Ротаракт клуб Дупница те кани на викторина "Куиз с кауза" на 15.07.2023 г. от 19:00 ч. в заведение "До Часовника" в Градската градина. Времетраенето на куиза ще бъде един час.
???? Таксата за участие е 5 лв. за ученици до 12. клас и 10 лв. за възрастни.
???? Участниците могат да заявят предварително състава на отбора или да се запишат индивидуално и да бъдат разпределени на място.
???? Записването за участие става чрез попълване на тази форма: https://forms.gle/kmBuE2uoFUHR5UL36
???? Със събраната сума ще подкрепим каузата на Ротари клуб Берковица, които се грижат за семействата, чиито домове пострадаха след обилните валежи, и за възстановяването на публичните сгради като болница, училище и др.
???? Ротарианците от Берковица ни изпратиха писмо, в което разказват, че на 12.06.2023г. в гр. Берковица в следствие обилни валежи, случили се за около час между 16.30-18.00ч. в количество над 70л./кв.м, за втори път през съответната седмица, значителна част от града е била залята от придошлите
по скатовете води, носещи камъни, кал и дървета.
????️ При преминаване на приливната вълна са били нанесени тежки повреди, както по инфраструктората на града, местната болница, училища и детски градини (отнесени улици, тротоари, водопроводи, канализации), така и по имоти и вещи на жители на града (къщи, леки автомобили, покъщнина, хранителни продукти).
???? Отстраняването на щетите започнало веднага след оттичането на водите, като в същото през цялата нощ, освен службите на Община Берковица и местната Пожарна, участие взели, ротарианците, доброволци и бедстващи хора. В момента акцията по възстановяване продължава.
???? Има и отворена дарителска сметка за целта:
IBAN: BG78UBBS80021030135750
Основание: дарение за пострадалите от бедствието в Берковица
Ротаракт клуб Дупница е създаден през 2001 г. и вече 22 години изпълнява своята хуманитарна дейност. Клубът има десетки реализирани инициативи, най-популярните сред които са:
????"Купи и Дари" - събиране и дарение на продукти към самотни възрастни хора в околността;
????"Училището свърши, сега накъде" - информационна кампания за университетите в България за кандидат-студентите;
????"В кръвта ти е да спасяваш животи" - кръводарителска акция;
????"С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми" - благотворителна кампания за подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми от Община Дупница;
????"РотаРън" - маратон с информационна цел за съществуването на Български регистър за стволови клетки и включването в него;
????"Бира за смет" - почистване на замърсени градски площи и др.
????Ротаракт клуб Дупница е партньор на Ротари клуб Дупница и заедно са част от глобалната хуманитарна организация Ротари Интернешънъл. Ротари Интернешънъл е третата най-голяма доброволческа хуманитарна организация, която остава трайна положителна следа повече от 100 години във всички континенти по света.
????Повече за Ротаракт България: https://rotaract-bg.org
????Повече за Ротари България: https://www.rotarydistrict2482.org
????Повече за Ротари Интернешънъл: https://www.rotary.org/en
Ако искате да се регистрирате за събитието е нужно да влезете в профила си в сайта.
Влез си в профила | Регистрация